In- , verkoop en terugkoop op basis van goud.

Wat doet een pandhuis nou eigenlijk?

26 juli 2019

Wat doet een pandhuis nou eigenlijk? We hebben er allemaal weleens van gehoord een pandhuis, pawnshop, of de lommerd. Je ziet het steeds vaker op televisie en in  films. Een overvolle rommelige winkel met velerlei artikelen. Zo heb je de Amerikaanse serie "Pawnstar" en in Nederland  "Krap bij kas". We zien hier spullen met bijzondere verhalen en  veel aparte mensen.  Wat vooral opvalt is het schatten van de waarde van een in te leveren artikel en het afdingen op de prijs.  Gaat het in de echte pandhuizen ook zo?

Daar kunnen we duidelijk over zijn, NEE!!
Bij Barlek Edelmetaal in ieder geval niet. Hier werken we een met duidelijk contract en goede afspraken.
Wij houden ons aan de regels die vastgesteld zijn in nieuwe pandwet (art 131 boek7) Bovendien zijn de mensen die belenen veelal mensen als die bij u om de hoek wonen. Zonder bijzondere verhalen, maar simpelweg mensen die even krap bij kas zitten. Hoe werkt het dan wel bij een pandhuis? 

Als iemand even gebrek aan geld heeft en tijdelijk wat wil lenen, kan hij bij Barlek Edelmetaal zijn gouden sieraad als onderpand gebruiken. Hier wordt aan de hand van het karaat gehalte ,het zuivere gewicht van het sieraad (zonder kralen en stenen) en de goudkoers het te lenen bedrag bepaald.  Het sieraad hoeft overigens niet heel te zijn, een gebroken armband, ring of ketting kunnen ook beleend te worden. Als de waarde (leenbedrag) bepaald is, wordt er een contract voor de afkoopregeling gemaakt. Deze heeft een looptijd van 3 maanden. Uiteraard mogen de sieraden ook eerder gehaald/ teruggekocht worden! Met de nieuwe pandwet betaald u nog slechts een rente van 4,5% per maand. Er worden verder geen extra contractkosten of bewaarkosten gerekend.

Iedereen die wil belenen dient 18 jaar of ouder te zijn en moet zich kunnen legitimeren. (geldig rijbewijs,paspoort, ID-kaart, vreemdelingen bewijs)
Beleningen worden na het afsluiten en ondertekenen van het beleenbewijs direct contant uitbetaald. Na 3 maanden is het contract verlopen en dient men het beleende goed terug te kopen. Dit bedrag dient  contant te worden voldaan aan de balie. Een paar dagen voordat men de gouden spullen komt terugkopen, geeft de klant dit telefonisch door, zodat de sieraden of gouden munten op tijd binnen zijn.
Wij snappen dat het soms niet lukt om binnen 3 maanden uw sieraad terug te kopen. Kom dan even langs dan kijken we samen naar een oplossing.

Barlek Edelmetaal is al meer dan 17 jaar gevestigd aan de Boezemweg 185a in Rotterdam. Een veilig en betrouwbare manier om tijdelijk uw goud te belenen!
Voor vragen over belenen, verpanden, verleggen, panden of de terugkoopregeling kunt u bellen of kom even langs.   010-4122348